“Det KAN jeg ikke!”

Siger du også: “Det kan jeg IKKE!”

Få et mere åbent mindset med en enkelt sætningstilføjelse……. “ENDNU”

Hjernen tilpasser sig de ordrer du indirekte giver den!
Både igennem det du siger til dig selv, – og det du siger til andre.

Jeg hører tit i mine relationer sætningen: ”Det kan jeg ikke!” Jo flere gange du siger den sætning, jo mere bliver din hjerne overbevist om, at det kan du rent faktisk ikke og lukker ned for læring på det punkt!

Det er langt mere læringsorienteret at sige: ” Det kan jeg ikke ENDNU!” Nu er hjernen mere åben for læring. Og med den tilføjelse: ”Det kan jeg ikke endnu, – men jeg ville gerne hvis det var muligt!” så er du endnu tættere på at have en hjerne, der er parat til at kaste sig ud i ny læring.

For nyligt hørte jeg en, jeg kender godt sige: ”Det er vist meningen at jeg skal udvise empati i den situation men det kan jeg ikke! Underforstået at empati er en evne, der er givet fra starten og derfor ikke kan udvikles. Det er udtryk for det vi kalder et fixed mindset. Man tror ikke at man kan lære nyt og udvikle sine mindre stærke sider. Men det kan man. Især empati er en evne og en adfærd der kan styrkes gennem læring og træning. Og det er et godt udgangspunkt, at tilføje et “ENDNU” når man hører sig selv sige. ” Det kan jeg ikke!”

”Det kan jeg ikke!” kan også være et udtryk for at man IKKE VIL!!!! At man ikke vil vise empati i situationen. Her mener jeg bare det er mere ærligt at sige, at man måske godt kunne, hvis man ville, – men man VIL IKKE!!!!

Kender du nogen der IKKE KAN ELLER VIL? Så kan du måske hjælpe dem til, at åbne bare lidt op ved at spørge: “Hvis du kunne ville du så?” Her må du jo tage svaret for gode varer hvis det bliver et NEJ:-)…. Men der er stor sandsynlighed for at det bliver et JA! Og så er tankegangen allerede lidt mere åben……………

Dette indlæg blev udgivet i Blog og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *